Chladnička je miestom na mnohé položky rôzneho typu – od vajec, čerstvého mäsa, zeleniny i ovocia, mäsových a mliečnych výrobkov až po nápoje a uvarené pokrmy. Tento priestor je veľmi dôležité udržiavať v čistote, pretože pri nesprávnej hygiene dochádza k rozmnožovaniu baktérií v potravinách a k ich rýchlejšiemu kazeniu. Dodržiavanie určitého systému pri ukladaní potravín do chladničky je nutné na to, aby sa vám tam všetky zmestili, a zároveň vám vydržali čo najdlhšie čerstvé.
Usporiadaná chladnička a správne skladovanie potravín majú množstvo výhod. Pomáhajú predchádzať vzniku otravy z jedla vďaka vášmu dobrému prehľadu o stave potravín, a to vrátane dátumu ich minimálnej trvanlivosti. Predlžujú trvanlivosť potravín a bránia ich predčasnému kazeniu, a zároveň zabraňujú zbytočnému vyhadzovaniu jedla, čo uvíta životné prostredie aj vaša peňaženka.
Okrem toho nájdete rýchlejšie a jednoduchšie potraviny, ktoré chcete použiť. Nezabudnete tak ľahko na potraviny zapadnuté voľakde v hlbinách chladničky. Vďaka ľahšiemu monitorovaniu stavu potravín sa minimalizuje riziko prenosu plesní medzi potravinami. Ak zakročíte včas, plesne sa toľko neroznesú. Výhodou je aj jednoduchšie čistenie a udržiavanie vnútorného priestoru chladničky v čistote.
Ako odhlučniť chladničku? Aké sú najlepšie chladničky súčasnosti?