Čarodejnícky punč
Vo väčšej mise zmiešajte 2 litre zeleného ovocného punču alebo džúsu s 1 litrom citrónovej malinovky a limetkovou zmrzlinou. Jemne premiešajte a dozdobte gumovými červami a plastovými pavúkmi.
Polievka s očnými buľvami
Zemiakový variant: Na oleji osmažte jednu malú cibuľu nadrobno, pridajte 500 g zemiakov nakrájaných na kocky a zalejte vývarom. Varte do mäkka, pridajte nasekaný cesnak a minútu povarte. Vlejte hrnček mlieka alebo smotany a krém rozmixujte. Pridajte po 1/4 hrnčeka kyslej smotany a strúhaného čedaru (alebo podobného syra). Dochuťte soľou a korením. Podávajte s olivami, ktoré budú vyzerať ako oči.
Paradajkový variant: Rozpáľte lyžicu masla a osmažte na ňom jeden nasekaný strúčik cesnaku. Keď začne rozvoniavať, pridajte plechovku nakrájaných paradajok, soľ, korenie a štipku cukru. Za občasného miešania varte 10 minút. Rozmixujte, vlejte 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie a podľa potreby zrieďte zeleninovým vývarom alebo mliekom. Podávajte s mozzarellovými guľôčkami namiesto očí.
Príšerné hamburgery
Zmiešajte 500 g mletého mäsa ( hovädzieho alebo mixu) so soľou, korením, jednou nakrájanou cibuľou, jedným vajcom a pridajte asi 1/2 šálky strúhanky. Zmes prepracujte, vytvarujte mäsové guľky a smažte ich niekoľko minút z oboch strán, kým nie sú vnútri hotové. Prekrojte žemľu na hamburger alebo kaiserku, potrite horčicou, kečupom alebo inou omáčkou podľa chuti. Na spodný diel položte plátok paradajky, na ňu mäso, plátok kyslej uhorky v tvare jazyka a plátok syra vykrojený do tvaru zubov. Na vrch položte hornú žemľu a do nej zapichnite olivové očká.
Halloweenská pizza s duchmi
Na vopred pripravené cesto na pizzu (kúpené alebo podľa pripravené podľa vášho obľúbeného receptu) natrite paradajkovú omáčku alebo kečup, poukladajte plátky salámy a kúsky mozzarelly vytvarovanej do tvaru duchov. Pečte podľa odporúčania výrobcu cesta, kým okraje nie sú zlatisté a cesto v strede už nie je surové. Pred podávaním ozdobte pavúkmi z čiernych olív.
Zelené želé s červami, pavúkmi a očami
Kúpte si niekoľko vrecúšok farebnej ochutenej želatíny alebo si kúpte číre tortové želé a to zafarbite a ochuťte potravinárskym farbivom a príchuťami podľa vlastného výberu. Želé pripravte podľa návodu a nechajte mierne vychladnúť. Skôr ako úplne stuhne, ho nalejte do priehľadných pohárov alebo misiek. Postupne pridávajte kyslé červíky, jedlé oči, gumové pavúky a iné strašidelné cukríky. Vložte do chladničky a nechajte úplne vychladnúť a stuhnúť.
Halloween: Kedy začína, prečo sa oslavuje, čo robiť?