Začnime tým najjednoduchším receptom na grilovaný hermelín, aký si dokážete predstaviť. Zvládne ho naozaj ktokoľvek. A o experimentoch s vlastným korením a s vlastnou marinádou si povieme neskôr.
Ingrediencie
2 kúsky hermelínu
60 ml olivového oleja
1 lyžica grilovacieho korenia
Základom receptu je bez väčšieho prekvapenia hermelín, respektíve camembert. Od kvality tejto suroviny sa bude odvíjať celková chuť, vôňa a konzistencia vášho výtvoru. Rozhodne preto hermelín nepodceňte a príliš na ňom nešetrite. Kvalitný hermelín má totiž nielen výraznejšiu chuť, ale navyše je na neho na grile spoľah – nevytečie vám.
Že nemáte na nejaké zložité prípravy čas? Možností sú vždy tiež už predpripravené a okorenené hermelíny určené priamo na gril. Chuťovo vás síce extra neoslnia, ale väčšinou nie sú ani úplne zlé. Lepšie horší hermelín ako žiadny hermelín, nemyslíte?