Základom je správny gril a k nemu grilovacie náradie. Hodiť sa vám určite budú kliešte, vidlica, špachtľa či obracačka a teplomer na mäso vo forme ihly. Metličku oceníte pri príprave marinád alebo omáčok a grilovacia panvica vám uľahčí opekanie menších kúskov zeleniny. Aby ste sa pri manipulácii s grilom, náradím či jedlom nepopálili, kúpte si aj silikónovú rukavicu.
Na samotné grilovanie si tiež pripravte 2 lopáriky, podložky či dosky. Jednu dosku budete používať na surové suroviny a druhú na upečené mäso, aby sa medzi sebou potraviny nekontaminovali. Na krájanie mäsa a prípravu ďalších surovín budete potrebovať sadu rôzne veľkých a riadne naostrených nožov. Ideálne si rovno kúpte doštičku s integrovanou brúskou, tak budete mať nože v top forme.
Všetko si pripravte k ruke, nech nemusíte odbiehať.
Tip: Zlé počasie alebo zima vám do grilovania hodili vidličku? Nažhavte raclette gril, na ktorom si opečiete zeleninu aj mäso, ale tiež rozpečiete syr.