Farbenie vajíčok v červenej a žltej cibuli
Červené kraslice sú jednoducho neprehliadnuteľné! Krásny odtieň dosiahnete zváraním šupiek žltej alebo červenej cibule, prípadne oboch. Na 0,5 litra vody použite šupky z 10 veľkých cibúľ a 2 polievkové lyžice octu. Pri farbení za tepla dosiahnete rovnomerný, živší a sýtejší odtieň.
Farbenie vajec v červenej repe
Ružový až červený odtieň dosiahnete ponorením uvarených bielych vajec do vývaru z nahrubo nastrúhanej cvikly. Varte ich spolu vo vode asi 15 minút. Čím dlhšie ich necháte vo vode, tým sýtejší a tmavší bude výsledok. Ak by ste v nej nechali kraslice príliš dlho, zmenili by farbu na sivohnedú.
Farbenie vajec v červenom víne
Škrupiny možno zafarbiť aj v červenom víne, pričom práve to lacné krabicové disponuje výbornými farbiacimi schopnosťami. Ako na to? Surové vajcia zalejte vínom a varte 15 minút, potom ich nechajte vychladnúť a na noc vložte aj s nálevom do chladničky. Výsledný odtieň by mal byť červeno-hnedý podľa pigmentácie vína.
Farbenie vajíčok avokádom
Láka vás neopozeraný lososovo-ružový odtieň? V litri vody nechajte na hodinu vyvariť 3 celé kôstky z avokáda. Potom ich vyberte, do nálevu pridajte lyžicu octu a biele vajcia, ktoré by sa tu mali variť zhruba 12 minút. Kraslice budú tmavšie, ak ich necháte v náleve ponorené ďalšiu hodinu.