Kto by si chcel (ne)vychutnávať steak s pripečenými škodlivinami, ktorý nie je ani dobrý, ani zdravý? Stačí veľmi málo, pretože základom každého čistenia grilu je:
pravidelné čistenie ideálne medzi jednotlivými chodmi,
po poslednom kúsku gril ešte raz poriadne nahrejte a nechajte zhruba na 15 minút vypáliť tuk,
nenechávajte čistenie grilu „na niekedy potom“, najlepšie sa totiž čistí vo chvíli, keď je ešte rozohriaty,
vyčistený gril skladujte vždy v suchu a optimálne zakrytý,
nepodceňujte bezpečnosť. Pokiaľ necháte vo vani grilu či zberači tuku veľké množstvo pripečenej špiny, vystavujete sa riziku vzplanutia. Myslite aj eko, pretože vypečený tuk nepatrí predsa do toalety ani do výlevky. Prelejte ho napríklad do plastovej fľaše a šup s ním do špeciálneho kontajnera na olej.
Nezáleží na tom, či budete svoje kulinárske kúsky grilovať na plynovom či elektrickom grile alebo či necháte prevoňať jedlo dreveným uhlím. Výsledok bude vždy rovnaký – vďaka vám vždy perfektne čistý gril pripravený do akcie.