Kuskus si obľúbite ako vložku do polievky, zaujímavú prílohu k rybe, v šaláte alebo na spôsob rizota. Môžete si z neho urobiť sladký dezert v štýle mliečnej ryže, nákyp alebo ho len tak zmiešať s ovocím. Ako ho ale pripraviť, aby všetci volali po ďalšom kúsku?
Klasický kuskus stačí zaliať vriacou vodou alebo vývarom v pomere 1:1,5 alebo 1:2 (presný pomer hľadajte na obale), priklopiť pokrievkou a nechať zhruba 6 minút odstáť. Na záver ho našuchorte vidličkou a dochuťte napríklad korením, bylinkami, citrónom a olivovým olejom.
Celozrnný kuskus je chuťovo výraznejší a výživovo hodnotnejší. Zrnká sú tvrdšie a preto ich treba zaliať vriacou vodou a minútu dve povariť. Potom ho nechajte pod pokrievkou niekoľko minút odstáť a pracujte s ním rovnako ako s necelozrnným variantom. Ďalšou možnosťou je zaliať ho vriacou tekutinou a bez varenia nechať zapariť o pár minút dlhšie ako klasický kuskus.
Tip: Kuskus pripravujte v tenkej vrstve v čo najširšej nádobe – v panvici či na plechu. Tak sa vyhnete zlepenej hmote pri dne a tvrdým guľôčkam navrchu.